Týden 13. 1. - 17. 1. 2020

Pondělí 13. 1.

Přesnídávka: Jablečné pyré s domácím ořechovým müsli/1,7,8

Polévka: Špenátový krém/1,7,8

Oběd: č.2Klasik: Nugety z lososa, brambor vařený, jogurtový dip/1,3,4,7

Oběd: č.3Mixit: Krůtí stehenní na kmíně, Ajvar tarhoně/1,3

Svačina: Bagetka, sýrová pomazánka, paprika/1,3,7

Čtvrtek 16. 1.

Přesnídávka: Lámankový chléb s máslem, strouhaným sýrem, mandarinka/1,3,7

Polévka: Kuřecí vývar s rýží /9

Oběd: č.2Klasik: Segedínský guláš, houskový knedlík/1,3,7

Oběd: č.3Mixit: Bramborové placičky pečené v troubě, pečená červená řepa /1,3,7

Svačina: Slunečnicová špička, čerstvý sýr, rajče/1,3,7

Úterý 14. 1.

Přesnídávka: Dalamánek se sardinkovou pomazánkou, hroznové víno/1,3,4,7

Polévka: Bramborová s krupkami/1,7,9

Oběd: č.2Klasik: Vegetariánské špagety Bolognese se sójovým masem, sýr/1,3,6,9

Oběd: č.3Mixit: Hovězí Stroganov s parboiled rýží/1,7,10

Svačina: Houska, s máslem, šunkou, okurka/1,3,7

Pátek 17. 1.

Přesnídávka: Chléb Borodino, bylinková lučina, banán/1,3,7

Polévka: Česneková s bramborem a vejcem/1,3,7

Oběd: č.2Klasik: Kuřecí v bazalkové omáčce s parmazánem, těstoviny /1,7

Oběd: č.3Mixit: Mořskou štika Kapská – filet, francouzská zelenina, basmati rýže /4,7,9

Svačina: Houska, bulharská masová pomazánka, mrkvička/1,3,7,11

Středa 15. 1.

Přesnídávka: Rohlík, máslo, jablko/1,3,7

Polévka: Čočková polévka/1

Oběd: č.2Klasik: Krůtí sekaná pečeně, šťouchaný brambor, okurka/ 1,3,7,10

Oběd: č.3Mixit: Soté z vepřové panenky s dýní a kukuřicí, těstoviny/1,7

Svačina: Samožitný chléb s tuňákovou pomazánkou, cherry rajče/1,3,4,7

Pondělí 13. 1.

Přesnídávka: Jablečné pyré s domácím ořechovým müsli/1,7,8

Polévka: Špenátový krém/1,7,8

Oběd: č.2Klasik: Nugety z lososa, brambor vařený, jogurtový dip/1,3,4,7

Oběd: č.3Mixit: Krůtí stehenní na kmíně, Ajvar tarhoně/1,3

Svačina: Bagetka, sýrová pomazánka, paprika/1,3,7

Úterý 14. 1.

Přesnídávka: Dalamánek se sardinkovou pomazánkou, hroznové víno/1,3,4,7

Polévka: Bramborová s krupkami/1,7,9

Oběd: č.2Klasik: Vegetariánské špagety Bolognese se sójovým masem, sýr/1,3,6,9

Oběd: č.3Mixit: Hovězí Stroganov s parboiled rýží/1,7,10

Svačina: Houska, s máslem, šunkou, okurka/1,3,7

Středa 15. 1.

Přesnídávka: Rohlík, máslo, jablko/1,3,7

Polévka: Čočková polévka/1

Oběd: č.2Klasik: Krůtí sekaná pečeně, šťouchaný brambor, okurka/ 1,3,7,10

Oběd: č.3Mixit: Soté z vepřové panenky s dýní a kukuřicí, těstoviny/1,7

Svačina: Samožitný chléb s tuňákovou pomazánkou, cherry rajče/1,3,4,7

Čtvrtek 16. 1.

Přesnídávka: Lámankový chléb s máslem, strouhaným sýrem, mandarinka/1,3,7

Polévka: Kuřecí vývar s rýží /9

Oběd: č.2Klasik: Segedínský guláš, houskový knedlík/1,3,7

Oběd: č.3Mixit: Bramborové placičky pečené v troubě, pečená červená řepa /1,3,7

Svačina: Slunečnicová špička, čerstvý sýr, rajče/1,3,7

Pátek 17. 1.

Přesnídávka: Chléb Borodino, bylinková lučina, banán/1,3,7

Polévka: Česneková s bramborem a vejcem/1,3,7

Oběd: č.2Klasik: Kuřecí v bazalkové omáčce s parmazánem, těstoviny /1,7

Oběd: č.3Mixit: Mořskou štika Kapská – filet, francouzská zelenina, basmati rýže /4,7,9

Svačina: Houska, bulharská masová pomazánka, mrkvička/1,3,7,11

Stravování

Obědy a svačiny do naší školy odebíráme od firmy Ekolandia. Strava je vyvážená a založená na kvalitních potravinách. Firma připravuje jídlo z čerstvých surovin bez umělých dochucovadel, řídí se tradicí a regionální dostupností surovin, jejich dodavateli jsou místní zemědělci a farmáři. Jídelníček vychází z výživové pyramidy, desatera stravy dětí a doporučení o rozložení energetického příjmu během dne.

Děti vedeme ke vnímání svých potřeb a svobodné volbě složení stravy či snědeného množství.
aktuální
menu
Objednat jídlo
aktuální
menu
Objednat jídlo